Lichaam voelen en spanningen los laten                                                                           

Iedereen heeft baat bij Yin en Gentle Restore yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. Hiermee voorkom of herstel je klachten in de gewrichten, rug, schouders, heupen.

chronische pijn – herstel operatie/ziekte – vermoeidheid- burn-out- zwangerschap – voor wie tot rust wil komen – en ontspannen. Deze yoga is voor iedereen.

De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Yin yoga kun je het beste met “koude” spieren volgen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo krijg je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen.

Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en, nog belangrijker, los te laten.

Yin yoga heeft een relatief rustige karakter. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar je de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten. Hierdoor verbetert de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels, mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeterd hierdoor waardoor de spieren beter ondersteund worden in hun werking.

Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen. Lichamelijke en Geestelijke fitheid en vitaliteit ervaren!

Deze les is voor Iedereen !          

Wat als jij voor de volle 100 procent met je aandacht in het Nu zou Leven ………………………………. Hoe zou jij je dan in jouw energie voelen?