Tijd om de beste versie van jezelf te worden! Investeer in jouw mindset, gezonde leefstijl en bewustzijn.

Natuurlijk willen we gezonder leven. We willen ons fijn en energiek voelen in ons lijf en in de mind. Wil jij gezonder en energieker leven? Zou jij ook wel eens helemaal terug naar jou basis willen?

Hiking ontdekkingsreis reis “Terug naar de basis, terug naar jezelf”

Is een hele leerzame, waardevolle en avontuurlijke week! Weg uit de hectiek van alle dag . We gaan leven, bewegen, eten en slapen in de mooie natuur van zuid west Kreta, daarbij deze respecterend!
We kennen in deze 7 dagen geen moderne luxe.. maar gaan terug naar de basis en ervaren wat de natuur, het samenzijn, het bewegen, eten en drinken, mediteren, ademhalingsoefeningen en alle andere evolutionaire prikkels ons brengen zal.

Kpni Therapeut, Systemisch werker,Orthomoleculair therapeut, Integraal coach Johnny Kat heeft een speciaal ontwikkeld integraal gezondheidsprogramma ontwikkeld om jezelf uit te dagen in hoe onze oer-voorouders de dagen beleefden. Deze avontuurlijke expeditie reis is een programma om jouw gezondheid op alle vlakken te optimaliseren en te versterken.

Meten is weten! Bij aanvang en na afloop worden de volgende bloedwaardes bepaald.
Glucose – lactaat – ketonen – cholesterol – triglyceriden, zuurstofsaturatie en diverse ratios berekend.
Verder wordt de bloeddruk en hartslag, het gewicht, de spiermassa, vetmassa, visceraal vet en lengte/taille omtrek gemeten.

Maak een avontuurlijke reis in jezelf met jezelf en voor jezelf

Wat gaan we zoal doen… We gaan 7 dagen hiken door de prachtige heuvelachtige natuur van Zuidwest-Kreta.

De “terug naar de basis” hiking expeditie vindt gedurende 7 dagen plaats in het Zuidwesten van Kreta. Daar, waar nog een bijna ‘ongerept’ stukje natuur ligt, met een heerlijk subtropisch klimaat!
We starten in Chora Sfakion en gaan in etappes een afstand afleggen van 9 tot 12 km per dag, naar uiteindelijk… daar waar we uitkomen!
Onderweg zullen we door heuvelachtig, soms uitdagend, gebied trekken waar we dan weer over stenen, rotsen, gravel, zand of bospaden stijgen en afdalen. En zo af en toe een kloof ingaan om al klimmend en klauterend dit prachtige deel van Kreta te overbruggen en te ontdekken en ervaren. Sommige delen zijn nog zo ongerept, dat ze zelfs alleen per voet, of per (veer)boot te bereiken zijn…!

Met onder andere: minder eetmomenten, drinkmomenten, intermitterend vasten, met een zo groot mogelijke variatie aan voedingsmiddelen. We leven op het dag- nachtritme dit geeft herstel van je bioritme. We ondergaan en ervaren warmte en koude prikkels. Overnachten doen we in de natuur op bijzondere plaatsen: grotten, kloven, strand etc. Iedere dag ademhalingsoefeningen en de hele dag bewegen en nog veel meer en als het voor jou van toepassing is, krijgen de psyche en de ziel de nodige aandacht. Daarbij gaat de mobiel van de deelnemers voor een week uit. Een noodtelefoon gaat mee en wordt dagelijks bekeken op binnenkomende berichten. Meer informatie: https://johnnykat.nl/diensten/terug-naar-de-basis-kreta/

Als de afstand van het ene dorp naar het andere te ver is, overnachten we in de natuur. Voor aanvang van zo’n etappe slaan we zoveel mogelijk water en vers en gevarieerd voedsel in, wat verdeeld wordt in de rugzakken van de deelnemers. Het eten wordt dan aan het einde van de dag, ter plekke gezamenlijk bereid en genuttigd. Wat uit eigen ervaring sprekend, als een mooi en bijzonder moment beleefd wordt.. nadenkend, napratend over de belevenissen van die dag. Daarbij gebruik makend van de hedendaagse gemakken, zoals een brandertje, dus niet met stokjes draaiend.. tevergeefs hopend op een vuurtje!

Deze eetmomenten zullen trouwens beperkt zijn max. twee en een aantal dagen één keer per dag, net als de beschikbaarheid van water en het aantal drinkmomenten. Terug gaan naar de basis betekent ook terug gaan naar de tijd, waarin niet vast stond òf er eten en of drinken beschikbaar was. We eten zoveel mogelijk vers en gevarieerd. Helaas is het aanschaffen van vers gevogelte en vis in deze regio lastig en is het gebruik maken van moderne bewaartechnieken, denk b.v. aan sardientjes, tonijn of makreel in blik, een oplossing.
We gaan dus terug naar de tijd, vóórdat landbouw en veeteelt bestond, de paleolithische tijd genoemd.

We zullen gedurende deze reis, de hele dag overwegend actief bezig zijn. Met daarbij een aantal rustmomenten.. Dit vanaf het moment dat de zon rond 7:00 uur opkomt, totdat de zon tegen 19:00 uur ondergaat. Hierdoor komen wij weer in ons bioritme.
We doorkruisen zoals gezegd een prachtig stuk natuur, waarbij we soms flink zullen stijgen en afdalen. En de temperaturen overdag op kunnen lopen tot 30 graden wat een warmte prikkel geeft.

Voordat het donker wordt, zoeken we een plekje om te overnachten onder de sterrenhemel of eventueel in een tentje. ‘Wildkamperen’ op ons matje in onze slaapzak… ‘s Nachts word het er rond de 15 graden wat een koude prikkel geeft, iets waar je dus alvast rekening mee kunt houden bij het (eventueel) aanschaffen van een slaapzak. We worden gedurende de dag blootgesteld aan warmte en koude prikkels.

’s Avonds zal er volop gelegenheid zijn om, de dag door te nemen, vragen te stellen, verhalen te vertellen, onderwerpen te bespreken die ons zoal bezig houden, of het uiten van ander vermaak…

Herken je…. dat je,

– weinig tot geen ontspanning hebt?
– altijd maar bereikbaar bent?
– wel wilt bewegen maar er niet toe komt?
– merkt dat je teveel en te vaak eet?
– dat ergens op je lichaam opslaat?
– niet meer weet welke voeding gezond is voor je lichaam èn geest?
– misschien te veel of te vaak drinkt?
– verslaafd bent geraakt aan suikers, geraffineerde koolhydraten etc?
– slapen ontregeld is en je niet makkelijk inslaapt?
– niet makkelijk ontwaakt en moe wakker wordt?
– het soms geestelijk weleens te veel wordt?
– kleine mankementen krijgt en er niet vanaf komt?
– langzaam aan je gezondheid begint te verliezen?

Ga je mee…?

Trek jij ook je stevige berg(hiking)schoenen aan en doe je je rugzak op?

Even weg.. van de hectiek van alle dag!!
Even weg.. van de stress, van het werk, relaties, sociale verplichting en van, wat jij zoal in jouw leven meemaakt..

Even weg.. waarbij je algehele gezondheid centraal staat!

Een week “terug naar de basis” in het voorjaar 2021 is in de volgende weken mogelijk en vinden plaats bij minimaal 3 

Een week weg …uit de hectiek van alle dag

De weken in het voorjaar 2023 € 1149.00 ( incl. btw)

Zondag 30 april tot en met zaterdag 6 mei 2023 (VOL)
De weken in het najaar 2023

Zondag 1 oktober tot en met zaterdag 7 oktober 2023

Week voorjaar 2024

Zondag 5 mei tot en met zaterdag 11 mei 2024

Even weg.. waarbij je algehele gezondheid centraal staat!  Meer informatie vind je op :https://johnnykat.nl/diensten/terug-naar-de-basis-kreta/

‘Terug naar de basis ” een week weg …uit de hectiek van alle dag