BMSR Training: Body Mind Stress Release program 

Inclusief: lesmateriaal, koffie / thee

                                                                                                                                                                         

BMSR is een praktische benadering gericht op gezondheid, vitaliteit en gedragsverandering. BMSR omvat gezondheidsmethodes en technieken uit de Integrale Yoga en de Tao Chi Qigong ondersteund met meditatieoefeningen. Methodes en technieken die al eeuwen hun waarden hebben bewezen.

BMSR  is een lichaamsgerichte training, volgens  de Chinese geneeskunde en filosofie en wordt ondersteund met de westerse wetenschap op het gebied van stressmanagement. Ik ben hierin getraind door Ron Wiggers ISBC opleidingen

Voordelen BMSR: door het verminderen van stress in je lichaam, zet je je lichaam aan tot het zelfhelend vermogen dat elk mens bezit. BMSR leidt tot een algemene verbetering van het gevoel van welzijn. BMSR geeft je een grotere mentale helderheid, verminderd pijn, verbeterd je fysieke prestaties en vitaliteit.

Met BMSR krijg en hou je controle over je gezondheid.

Je leert diverse ademhalingstechnieken om je longcapaciteit te verbeteren, diverse ontspanningsoefeningen om je geest tot rust te brengen en je leert hoe je de aandacht bij jezelf kunt houden.

Er wordt veel aandacht besteed aan diverse Qigong vormen en asana’s (fysieke houdingen) uit de yoga om je spieren en pezen te versterken en de opgeslagen stress in je lichaam te reduceren. Yoga houdingen (asana’s) Diverse Qigong vormen Meditatie technieken en methodes Ontspanningstechnieken Ademhalingstechnieken Zelfmassage Rug- nek- en schouderoefeningen Oefeningen om je spieren en pezen te versterken Qigong basistechnieken Qi/Prana cultiveren, beheersen en sturen.

Voordelen van BMSR

Vermindering van stress
Mogelijkheid om sneller te ontspannen
Beter slaappatroon
Betere algemene gezondheid
Toename van rust en kalmte
Vermindering van woede en/of kwaadheid
Vermindering van angstaanvallen
Vermindering depressie gevoelens
Versterken van je spieren en pezen
Verbeterde mentale helderheid
Verbetering van je geheugen
Beter concentratie vermogen
Meer in staat om stress en pijn te beheersen