“ The most beautiful make-up for a woman is Passion! But cosmetics are easyer to buy.”

Quote van fashion designer Yves Saint Laurent

Bovenstaande quote spreekt mij heel erg aan, omdat ik weet en heb ervaren hoe het ontdekken van mijn passies en er invulling aan geven mij weer energie, levenslust en gezondheid heeft gebracht.

En één van mijn passies is het bereiden van gezond en vooral lekker eten en hier anderen mee inspireren en motiveren. En dit is wat ik tijdens de retraite week mag gaan doen. Dames verwennen met eerlijk, heerlijk en gezond eten. Maar laat ik mij even voorstellen aan de hand van mijn eigen verhaal.

Hoe één akelig beestje mijn leven op de kop zette.

Het was april 2017 en mijn lichaam deed al maanden pijn en bij de minste of geringste inspanning was ik achter adem, terwijl ik toch conditioneel goed getraind was. De ziekte van Lyme die bij mij  was vastgesteld, nadat een teek zich een nacht lang aan mijn been tegoed had gedaan, haalde mij volledig in. Pijnlijke gewrichten, ontstoken slijmbeurzen en helemaal geen energie meer. En op mijn vrije dagen kwam ik amper mijn bed uit.Ik had mij lang staande gehouden in mijn werk, maar het ging niet meer en ik kwam bij huis.  

Eén ding wist ik zeker, dit alles gebeurde niet voor niets, het roer moest om! 

Passie en pijn

Al jaren had ik de stille wens om binnen mijn eigen praktijk mensen te begeleiden, motiveren en inspireren naar meer balans bij onbalans in hun leven. Bij toeval ontdekte ik de opleiding tot Integraal Leefstijl & Vitaliteitscoach aan de MARK Academy. Dit werd mijn kapstok. Hier kon ik al mijn kennis en ervaring aan ophangen, die ik had opgedaan tijdens de vele opleidingen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. Het besluit was snel genomen, maar nam niet weg dat ik nog veel pijn en totaal geen energie had.

Ik had nog veel werk te doen, maar de cirkel was doorbroken!

Passie voor potten en pannen

In de opleiding leerde ik over de invloed van o.a. je eet- en drinkpatroon op je gezondheid en welke voeding je lichaam nodig heeft om gezond te blijven of worden. Ik paste de kennis direct toe en vernam al snel dat ik meer energie kreeg. Hier wilde ik meer van weten en ik dook mijn keuken in om aan de slag te gaan met Oervoeding. Onverwacht ontdekte ik mijn passie voor koken en bakken en ik werd er nog gezond van ook. Inmiddels maak ik heerlijke gerechten die simpel, smaakvol en snel te bereiden zijn op basis van Oervoeding. Zo ontstond ook mijn idee voor OerStoer dineren.

Avonden waar je met een eigen gezelschap kan proeven en genieten van eerlijk, heerlijk en gezond eten. Met inspiratie en recepten in een sfeervolle ambiance.

En nu?

Ik heb me letterlijk gezond gegeten en voel me fitter en sterker dan ooit.

Daarbij leef ik mijn passie als volledig gecertificeerd Integraal Leefstijl & Vitaliteitscoach en organiseer ik OerStoer dineren. Ik begeleid nu vanuit mijn hart en passie anderen bij het hervinden van balans bij onbalans in het leven en daar hoort ook lekker en gezond eten bij.