We gaan graag op vakantie om er even tussen uit te zijn en om tot rust te komen. In een andere omgeving zijn doet dan wonderen, zodat we onze “batterij”weer kunnen opladen.

Een Retraite vakantie, is echt een moment voor jezelf!

In het dagelijkse leven zijn er veel prikkels om ons heen. Vanuit werk ,gezin, vrienden, verkeer, social media ,televisie etc. We zijn constant bezig om al deze prikkels te verwerken en dat kost je energie. In een retraite heb je dat veel minder.

Je trekt je terug uit de wereld en je hoeft je geen zorgen te maken over de buitenwereld of over waar je normaal mee bezig bent. Zo creëer je tijd en aandacht voor jezelf om echt te voelen wat er binnen in je leeft, je hebt alle ruimte om naar binnen te keren.

Je laat het dagelijkse leven achter je.Je kunt je op jezelf focussen en werken aan je fysieke en mentale gezondheid. In een retraite vind je ritme van gezonde voeding, bewegen, yogalessen, meditaties, activiteiten, workshops en persoonlijke reflexie gesprekken.Natuurlijk is er altijd genoeg tijd voor jezelf om even helemaal niets te hoeven doen.

Je word verzorgd met gezond vers bereid eten en er zijn massages, zo kun je nog meer tot rust komen en al je aandacht naar binnen brengen en hou je meer energie en tijd over.                                                                      

Nieuwe inzichten:Doordat je even helemaal los bent van je dagelijks leven, kun je bepaalde dingen van een afstand bekijken. Je zit er even niet middenin en dit kan je vele inzichten geven (opleveren).Je creativiteit kan meer ruimte krijgen en het kan je helpen om nieuwe ideeën op te doen.

Het regelmatig doen van een retraite vakantie is een prachtige manier om tegenwicht te bieden aan een druk bestaan: om je te Lichaam vitaliseren, je geest te kalmeren en je hart te sterken.

Het is belangrijk om een retraite te kiezen die bij je past.