Outdoor Sjogging Yoga.

Maak een duo afspraak € 15,00 p.p.

OUTDOOR YOGA (voor iedereen toegangkelijk) Buiten zijn is gezond, maar buiten bewegen en ontspannen is nog gezonder. De oefeningen zijn veelzijdig.

Ervaar de Outdoor Yoga en ontdek hoe je fit, soepel en sterk wordt met behulp van een extra dimensie: de Natuur! De natuur geeft een boost in rust en ontspanning.

Outdoor Yoga is genieten!  Je krijgt een betere lichaamshouding, meer flexibiliteit en je leert controle en rust te vinden in je ademhaling, je stress te ontladen en zo even een moment voor jezelf te vinden.

Als we hele dagen binnen zitten, dan worden we net zo slap als kasplantjes. Indien we onszelf blootstellen aan de elementen en aan de temperatuurschommelingen, dan heeft dit een gunstig effect op ons immuunsysteem, worden we minder snel ziek en hebben we meer energie.

We gaan ook stukjes  Sjoggen: dat is een tempo tussen joggen en wandelen en voor ieder haalbaar. Sjoggen verhoogt de hartslag, waarbij het stofje endorfine (gelukshormoon) vrij komt wat weer zorgt voor de afname van cortisol (stresshormoon). 

Voordelen Outdoor Yoga 

1) Je Ademt tijdens de les zuivere lucht Veel mensen zitten steeds vaker binnen. Hier word je als mens niet gelukkig van. Buitenlucht bevat volop levenskracht, zuivere lucht.

2)Je Lichaam versterkt, leert zich zo aan te passen aan de temperatuurschommelingen. Indien we onszelf blootstellen aan de elementen en aan de temperatuurschommelingen, dan heeft dit een gunstig effect op ons immuunsysteem, worden we minder snel ziek en hebben we meer energie.

3) Je komt in aanraking met alle weersomstandigheden. Zonnestralen hebben een positief effect op je gezondheid. Dat is voor bijna iedereen duidelijk. Dankzij de invloed van de zon, kan je lichaam vitamine D3  produceren.

4)Je zult gaan merken dat je het minder snel koud hebt dan anderen. Hoe vaker je oefeningen doet terwijl het fris is buiten, hoe beter je lichaam leert je interne kachel aan te zetten. Je lichaam leert zelf veel beter zijn temperatuur te reguleren.

5)De ondergrond onder je voeten daagt je meer uit om je evenwicht en balans te versterken

 6) Door Natuurgeluiden wordt het makkelijk voor ons om negatieve gedachten los te laten. Natuurgeluiden zorgen voor stressvermindering Geluiden in de natuur ondersteunen ons, de zang van vogels en het stromen van water, hebben een stress verminderende werking. Deze geluiden brengen ons in een vredige stemming. 

Wat weer een gunstige invloed heeft op je gezondheid. Stress smelt van ons af en en we arriveren in het hier en nu.

7) Je voelt bij outdoor yoga sterk de verbinding met de natuur Yoga werd vroeger alleen maar buiten beoefend. Dat blijkt ook wel uit het feit dat veel yogahoudingen (asana’s) vernoemd zijn naar bewegingen van dieren.

8) Outdoor Yoga in de natuur maakt elke les uniek!

Vanwege het beoefenen van yoga in de natuur voel je je ook meer verbonden met de natuur. En dit is wat tegenwoordig voor veel mensen heel belangrijk is. Dat we er weer aan herinnerd worden dat we onlosmakelijk verbonden zijn met de natuur. Het uiteindelijk doel van yoga is om ons te laten ervaren dat we allen één zijn.

Wil jij in de buitenlucht je lichaam losmaken, een sterker gevoel van geestelijke balans en meer innerlijke rust? Dan is de Outdoor Yoga perfect voor jou.